4 Aralık 2013 Çarşamba

PATLICAN DOĞRAMA (GAZİANTEP YÖRESİ)


Patlıcan süper bir sebze. Pişirilecek çok fazla seçeneği var. Ekşilice mis gibi şifa dolu bir ana yemek..


 
Malzemeler:
 
400 gr kuşbaşı et
1 kg. patlıcan
2 büyük soğan
1 baş sarımsak
1 bardak haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça (domates ve biber)
limon tuzu veya limon suyu da olabilir
Sıvı yağ, nane, pulbiber, karabiber, tuz
Hazırlanması:
Kuşbaşı eti yemeklik biraz yağ ile önce kavurun, üzerine salçasını da ekleyip biraz da onunla birlikte kavurup yemeğe yetecek kadar su ilave edin ve et pişsin.
  Et pişince üzerine yemeklik doğradığınız soğan, küp küp doğradığınız patlıcan, haşlanmış nohut, halka halka doğradığınız sarımsakları ekleyin (hiç biri kavrulmuyor etli suyun içine atılıyor) Baharatlarını, ekşisini de katıp patlıcanlar pişene kadar yemeği pişirin.
Yemek piştikten sonra ayrı bir tavaya biraz yağ ısıtın. Yağ iyice ısındıktan sonra altını kapatıp içine nane ve kırmızı biber atıp yemeğin üzerine dökün.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Süper gözüküyor davet masalrına yakışacak bir lezzet... ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil