6 Aralık 2013 Cuma

BİTLİ KURABİYE


Muhteşem ağıda dağılan çıtır çıtır susamla lezzetlenmiş bir kurabiye. Çay ve kahvelerinizin yanında enfes. Lafı fazla uzatmadan hemen tarifimize geçelim ve hemen sizde mutfağa koşup bu lezzetten yapın derim.



Malzemeler:

1 paket tereyağı ( oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı kavrulmuş susam
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri:
pudra şekeri
tarçın

Yapılışı:
Susam teflon tavada yağsız olarak kavrulur. Karıştırma kabına tereyağı, sıvıyağ konulur ve üzerine sıcak halde kavrulmuş susam eklenir. Diğer malzemeler de eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır tepsiye dizilir. ve 160 derecede pembe olacak şekilde pişirilir. Fırından çıkınca sıcakken pudra şekeri ve tarçın serpilir.

AFİYET OLSUN.

5 yorum:

  1. susam guzelleştırmıs kurabıye yı elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım hemen denemek istiyorum

    YanıtlaSil
  3. Merhaba :) Hep yapmak istedigim devamli ertelenen bir kurabiye. Nefis gorunuyor. En kisa zamanda deneyecegim. Bana da beklerim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık. arkadaşım..sevgılerımle.

    YanıtlaSil
  5. ismi ilginçmiş..:)) Elinize emeğinize sağlık...
    Güzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil