17 Mayıs 2012 Perşembe

İNCİRLİ TATLI


Bugün muhteşem bir tatlıyla karşınızdayım. Çok hafif oluyor. Dün gelen misafirlerime yaptım ve kalan son dilimin resmini çekebildim.

Malzemeler:
10 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu

Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı granül kahve

Muhallebisi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 litre süt

Yapılışı:
İlk olarak şerbet ocağa konur, kaynatılır. Ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için, incir 10 dakika ılık suda bekletilir ve robotta çekilir. Yumurta bir kapta şekerle çırpılır. İçine ceviz içi, incir eklenip karıştırılır. İçine un, kabartma  tozu eklenip karıştırılır. Yağlanmış yuvarlak boy borcama dökülür, fırında pişmeye bırakılır. Bu arada muhallebi malzemeleri ocağa konur karıştırılarak pişirilir. Ve soğumaya bırakılır.
Fırından çıkan hamura 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür. Muhallebi üzerine dökülür, soğumaya bırakılır. 1 gece dolapta beklerse daha güzel oluyor. Ertesi günü üzerine tarçın serpilerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN.

6 yorum:

  1. bende dun mısafirim için yaptım,yakında paylaşırım...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir tatlı yerken çıtır çıtır harika olmuş Yeşimcim ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Vavvv harika bir tatlı. Ellerine sağlık canım. Muhteşem görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. hiç yemedim.çok güzel diyorsan denemek lazım.sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. mimlendin canım bloguma ugrayıp ödülünü alabilirsin :):) tesadüfe bak aynı tatlıları yayınlamısızz:)

    YanıtlaSil
  6. Bu tarifi bende denedim.Gerçekten çok mükemmel bir tatlı... fatoşun mutfak günlüğü

    YanıtlaSil