9 Ocak 2012 Pazartesi

BATIK VİŞNELİ TURTA

43. TARİFİN ADI : BATIK VİŞNELİ TURTA
GÖNDEREN : ANNEMİN KIZIYIM

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek  TIKLAYINIZ .

Malzemeleri:
200 gr Margarin
200 gr Seker
1 paket Vanilya
3 Yumurta
125 gr Süt
100 gr Nisasta
300 gr Un
3 üzeri düzlenmis cay kasigi Kabartmatozu

Icine:
1 Kavanoz Visne suyu süzülmüs

Üzerine:
1 kavanoz visnesinden süzülmüs Suyu
2 yemek kasigi Seker
1 yemek kasigi Nisasta

Yapilisi:
Tepsi veya yuvarlak borcam yaglanir, firin 200 derecede isitilmaya alinir.
Bir kase icinde yumusak margarin, vanilya ve seker bes dakika cirpilir. Sonra icine yumurta ilave edilir iki dakika cirpilir ve süt de ilave edilerek iki dakika daha cirpilir. En son da un, nisasta ve kabartmatozu elenerek ilave edilir ve karistirilir. Bu hamur yaglanmis tepsiye yayilir ve üzerine kavanozdaki suyu bir tencereye süzülmüs visneler serpistirilir. 200 derecede isitilimis firinda yaklasik 40 dakika pisirilir.
Diger tarafta üzeri icin visneli pudink hazirlanir. Tenceredeki Visne suyunun icine sekeri ve nisasta eklenir ve cirpma teli ile karistirilarak pudink kivamindan az sivik sekilde pisirilir. Firindan cikan kek 5 dakika kadar ilidiktan sonra üzerine bu kirkmizi pudingi aktarilir ve buzdolabinda yaklasik 2 saat sogutulduktan sonra servis edilir.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder