14 Aralık 2011 Çarşamba

VARTABİT

114. TARİFİN ADI : VARTABİT
GÖNDEREN : GÜLOANNE MUTFAKTA

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

MALZEMELER


1 kucuk corba kasesi haslanmis kuru fasulye

1/2 su bardagi tahin

1-2 dis sarimsak

1 limon suyu

1cay kasigi kimyon

1 çay kaşığı sumak

1cay kasigi tuz

ÜZERİ ;ÇİN

1 yemek kaşığı tere yağı

1 cay kasigi kirmizi biber

Suslemek icin 1-2 taze sogan

1fincan su

HAZIRLANMASI

Tahini bir kase de tuz , biber ve limon suyu ile cirpma teli ile karistirin. Tahini gevsetmek icin mutlaka biraz su ilave etmek gerekli. Suyu azar , azar ilave edin . koyu yogurt kivamina gelinceye kadar cirpin.

Fasulye , iyice ezilmis sarimsak, kimyounu karistirin. Tadina bakin gerekirse, biraz daha limon suyu , tuz , biber ekleyin . Kendi agiz tadinizi bulun. Servis tabagina alin. Uzerine eritilmiş tereyağlı pul biber grzdirilerek kiyilmis taze sogan la, veya maydanozla susleyin.

AFİYER OLSUN

1 yorum:

  1. Değişik bir tarif, ilk defa duydum ismini... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil