6 Aralık 2011 Salı

PANE MERCİMEK KÖFTESİ

59. TARİFİN ADI : PANE MERCİMEK KÖFTESİ
GÖNDEREN : MUTFAK DOKTORU


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

Malzemeler:


*2 su bardağı kırmızı mercimek

*2 su bardağı ince bulgur

*4 su bardağı su

*2 adet kuru sogan

*1 yemek kaşığı biber salçası

*2 yemek kaşığı tereyağ

*yarım demet maydanoz

*tuz,karabiber,kimyon,pul biber





Pane için:

*1 yumurta *Pane harcı yada kaplama unu

*kızartmak için sıvıyağ





Hazırlanması:

1- Mercimekler biraz yıkandıktan sonra 4 bardak su tuz eklenerek yumusayıncaya kadar haşlanır ardından bulgur eklenir.Bir kaç taşım kaynadıktan sonra kimyonuda eklenir ve tencerenin agzı kapatılır yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır.

2-Bu arada kuru soğanlar yemeklik şekilde doğranır ve tereyağında güzelce kavrulur...Salça ve baharatlarda eklenerek biraz daha kavrulur...

3-Dinlenmiş olan bulgurun üzerine soğanlar eklenir biraz ılıyınca yogrulmaya başlanır...

4-En son ince kıyılmış maydanoz eklenir ve yogurulur...

5-Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır...Önce yumurtaya sonrada pane harcına bulanıp kızgın yagda kızartılır...afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder