14 Aralık 2011 Çarşamba

AYVA REÇELİ

113. TARİFİN ADI : AYVE REÇELİ
GÖNDEREN : ZEYTİN TANESİ

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek TIKLAYINIZ .

MALZEMELER


1 kg ayva

750 gr. şeker

5 ad karanfil

1 yemek kaşığı limon suyu

ayvanın çekirdeklerinden (renk vermesi için)

2 su bardağı kadar su

YAPILIŞI

Ayvaları yıkayın, kabuklarını soyup, küp küp doğrayın (limonlu suyun içine doğrayın ki kararmasın). Doğrama işi bittikten sonra ayvaları süzüp içine su katarak 5-10 dk. kadar kaynatın. Daha sonra içine şekeri, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ilave ederek kıvama gelinceye kadar ağır ateşte pişirin. Altını kapatmadan 5 dk. önce limon suyunu ilave edin (5 dk.yı geçmesin ki, yanık rengi olmasın reçelin). Altını söndürdüğünüz reçeli sıcak sıcak kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirip bırakın (kavanozu ters koyun ki kapak vakkumlansın, reçelin bozulma ihtimali ortadan kalksın).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder