11 Aralık 2010 Cumartesi

ÜÇ BİBERLİ ET

49. TARİFİN ADI: ÜÇ BİBERLİ ET
     GÖNDEREN : BİRSEL VE İREM


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

Malzemeler :



750 gr. jülyen usulü doğranmış kırmızı et
1 adet kırmızı dolmalık biber (California biberi)
1 adet sarı dolmalık biber (California biberi)
1 adet yeşil dolmalık biber
1 paket kültür mantarı
2 adet domates
1 adet büyük boy soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, kekik
kaşar peyniri rendesi


Yapılışı :
Mantarlar yıkanıp, limonlu suda bekletilir. Sıvı yağ tencereye alınıp ısıtılır. Et de tencereye alınıp, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Önce yemeklik doğranmış soğan, sonra jülyen doğranmış biberler ve dilimlenmiş mantar eklenip kavurmaya devam edilir. Küp doğranmış domates ve dilimlenmiş sarımsaklar da eklenip, karştırılarak bir süre pişirilir. Sonra salça ve sıcak su eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve kekikle tatlandırılır. İsteğe göre bir fırın kabına dökülüp, üzerine kaşar serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır

1 yorum: