9 Aralık 2010 Perşembe

TAVUKLU MAKARNA

42. TARİFİN ADI:  TAVUKLU MAKARNA
     GÖNDEREN : YURDAGÜL

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .

Malzemesi: Yemeklik olarak hazırlanmış tavuk yaklaşık 400,500 gr



resimdeki gibi spagetti, 1 paket makarna,


1,2 kaşık salça, 1 kaşık margarin yaklaşık 6 su bardağı kaynar su,tuz bu kadar.

Yapılışı: Etleri yıkayıp pişirme tenceresine alıyoruz üstüne yarım su bardağı su koyum kısık ateşte suyunu cekene kadar pişiriyoruz.Sık sık karıştırarak (NOT) tam suyunu cekmicek yani etler kavrulmayacak sonra yağını salcasını ilave edip karıştırıyoruz kaynatılmış 6 su bardağı suyu ilave edip 10 dk bu şekilde haşlıyoruz etleri daha sonra tuzunu ilave edip makarnaları üce bölüp kırıyoruz kaynayan suyun içine atıyoruz makarna bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.Ara ara karıştırarak suyunu cekene kadar ocakta tutuyoruz pilav gibi suyunu cekince altını kapatıyoruz bu kadar basit ve lezzetli mutlaka bir gün denemenizi tavsiye ederim.Bu tarifi rahmetli babam almanyada öğrenmiş biz ailecek bu makarnayı çokk sık yapıp yeriz.Sıcak servis yapılması gerkiyo soğuyunca lezzeti olmuyo

1 yorum: