14 Aralık 2010 Salı

TAHİNLİ KEK

56. TARİFİN ADI: TAHİNLİ KEK
     GÖNDEREN :NURŞEN


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

Malzemeler



• 3 yumurta


• 1 su bardağı şeker


• Yarım su bardağı sıvıyağ


• Yarım su bardağı süt


• Yrım su bardağı tahin


• 1 kabartma tozu


• 1 su bardağı ceviz


• Un


Üzerine : Susam


Yapılışı


Karıştırma kabımıza yumurtalarımızı kıralım,şekeri ekleyip çırpalım.Sıvıyağ,süt,tahin ve cevizi ekleyip karıştıralım,yeteri kadar unu ekleyelim.


Kek kalıbımızı margarinle yağlayalım,susamı yağladığımız kalıbımıza dökelim ve her tarafını susamla kaplayalım.Kek harcımızı dökelim ve 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Fırından almadan kürdan testi yapabilirsiniz.Kekiniz çok koyu kıvamda olmasın,akışkan bir kek hamuru yaparsak kekimiz yumuşak olur.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder