8 Aralık 2010 Çarşamba

SUCUKLU KURU FASULYE

40. TARİFİN ADI: SUCUKLU KURU FASULYE
     GÖNDEREN :  MUKO71


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

MALZEMELER:



2 Su Bardağı Kuru Fasulye2 Baş Kuru Soğan (Orta Boy)1 Parmak Kadar Sucuk(bir kangalın 3 te 1 i kadar)2 Yemek Kaşığı Salça1 Çay Bardağı Sıvı YağTuz


HAZIRLANIŞI:


• Kuru Fasulyeleri bir akşam önce yıkayıp, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla ıslatın. (Eğer akşamdan ıslatmadıysanız fasulye pişirmeye karar verdiğinizde sıcak su ile ıslayıp 1-2 saat kadar bekletin.)


• Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye alın ve tekrar üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.(Suyu az gelirse bir miktar daha su ilave edin.)


• Fasulyeler piştiğinde suyunu süzüp, kenara alın.


• Sıvı yağı yemeği pişireceğiniz tencereye alın. Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye ilave edip, kavurun.


• Soğanlar pembeleşmeye başladığında salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.


• Sucuğu soyup ince ince dilimleyin ve yarım ay şeklinde doğrayın. Sonrasında sucukları da ilave edip, karıştırarak biraz kavurup, fasulyeleri tencereye alın. Suyunu ve tuzunu da ekleyip 30 – 35 dakika daha pişirin. (Sürenin sonunda mutlaka kontrol edin, fasulyeler tam pişmediyse bir süre daha kısık ateşte pişirin.)


• Afiyet bal şeker olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder