3 Aralık 2010 Cuma

MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE

23. TARİFİN ADI:  MİLFÖY ÇANAĞINDA GARNİTÜRLÜ ET SOTE
     GÖNDEREN : GÜL' ÜN MUTFAĞI 


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ .

2 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ (veya tereyağ)
4 adet milföy hamuru


GARNİTÜRÜ
3 adet patates
2 adet havuç
500 gram mantar
Kekik, pulbiber, tuz, karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ


YAPILIŞI
Teflon tencereye yağ konulur, iyice kızınca etler ilave edilir, suyunu çekene kadar kavrulur, yemeklik doğranan soğanlar eklenir, soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar kavrulur, salçalar ilave edilir bir iki dakika birlikte kavurduktan sonra sıcak su eklenip pişmeye bırakılır . Etler pişince tuzu, biberi eklenip, güveç kaplarına boşaltılır .Milföyler unlanmış masada biraz açılıp büyütülür, güveçlerin ağızları ve yanları sıvı yağ ile yağlanıp milföyler güveçlerin üzerine kapatılıp 200 derce fırında pişirilir.


Ayrı bir tavaya yarım çaybardağı sıvıyağ konulur, yağ iyice kızınca önce havuçlar ilave edilir,bir iki dakika kavrulduktan sonra küçük doğranan patatesler ilave edilip iyice kavrulana kadar pişirilir, limonlu suda haşladığımız mantarlarda eklenip beş dakika kadar hepsi birlikte kavrulur ,tuz, biber ,karabiber, kekik eklenip iyice karıştırılır. Milföyleri bıçağın ucuyla yavaşça güveçlerden ayırıp hazırladığımız garnitürlerİde üzerlerine ilave edip sıcak sıcak servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder