30 Kasım 2010 Salı

NOHUTLU DANA veya KUZU YAHNİSİ

3. TARİFİN ADI: NOHUTLU DANA veya KUZU YAHNİSİ 
GÖNDEREN : evatolyesi
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .


Malzemeler:


• 700 gr. isteğe bağlı olarak dana veya kuzu eti.


• 2 su bardağı haşlanmış nohut


• 300- 350 gr arpacık soğan (yalnızca tepe kısmını kesip kabuğunu soyuyoruz alt kısmını kesmiyoruz)


• 1 çorba kaşığı un


• 4 diş sarmısak (soyulmuş)


• mısırözü yağı


• 1 adet soğan (yarım ay şeklinde doğranmış ve yağda kızartılmış)


Yapılışı:


Küçük küçük doğranmış etleri tencerede rengi dönene ve su salana kadar biraz kavurup sonra kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince biraz yağ ve unu ekleyip unun rengi dönene kadar kavuruyoruz. Başka bir tenceredede yağda ayıkladığımız arpacık soğanları ve sarmısağı biraz çevirip etin üzerine döküyoruz. Daha sonra üzerine eti geçecek kadar su ekliyip biraz pişiriyoruz. İndirmeden beş dakika önce nohutunuda ekliyoruz. En son tuzunuda ekledikten sonra ocağı kapatıyoruz. Servis esnasında üzerine kızarttığmız soğanı koyuyoruz.


Afiyet olsun…

2 yorum: