30 Kasım 2010 Salı

FIRINDA MANTARLI BİFTEK

1. TARİFİN ADIFIRINDA MANTARLI BİFTEK

GÖNDEREN : GULOANNE

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum

Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için TIKLAYINIZ .

MALZEMELER

Bir kilo biftek

2 adet soğan ve domates

100 gr.mantar

5 adet sivri biber

100 gr tereyağı veya margarin

1 çay bar.su

tuz karabiber kekik

100 gr kaşar rendesi

YAPILIŞI

Öncelikle biftekleri döverek inceltelim veya kasaba yaptıralım tere yağını eritip biftekleri arkalı önlü kızartalım ve servis tabağına alalım soğanlar yemeklik doğrayıp kalan yağlada soğanları pembeleştirelim sivri biberleri doğrayıp ilave edelim 2 sak. daha kavuralım.

Mantarları uzunlamasına dilimliyerek kavurmaya devam edelim.Mantarlar bıraktıkları suyu çekmeye başladığında kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ilave edelim 3-4 dak kavurup 1 çay bardağı suyu ilave edelim tuzunu biberini ilave edelim bir taşım kaynatarak biftekleri fırın tepsisine alalım ve hazırlanan mantarlı sosu üzerine yayalım kaşar rendesi serpip önceden ısıtılmış fırında bifteklerimizin üzerindeki kaşar eriyene kadar pişirelim

AFİYET OLSUN

1 yorum: